Tema:

Sverige som innovationsland

Hur ska Sverige bibehålla sin topplacering bland världens innovativa länder? Vilka offentliga satsningar och samarbeten krävs för att få fram framtidens företag och unicorns som stärker svensk ekonomi?


Tis 30 jan
09.00–09.30
Även digitala sändningar
Tord Hermansson
VD, Lindholmen Science Park
Krim Talia
VD, Sting
Stina Lantz
VD, SISP
Anna-Karin Lindblom
Head of Ericsson ONE EMEA, Ericsson
Maria Rosendahl
Näringspolitisk chef, Teknikföretagen

Sveriges innovationskraft är avgörande för landets framtid. Innovativa företag är motorn i vår ekonomi och skapar jobb och välstånd. Ett väl fungerande innovationssystem är nyckeln till att få fram framgångsrika företag som kan konkurrera på den globala marknaden.

Men Sverige backar när det kommer till innovationssatsningar. Andra länder, som Danmark, Holland och Sydkorea, satsar stort på att utveckla sina innovationsekosystem. Det innebär att de får ett försprång och att Sveriges konkurrenskraft riskerar att försvagas.

Vad betyder det för Sverige? Kan det rent av leda till att vi förlorar vår status globalt och att vår ekonomi blir svagare? Välkommen att lyssna på ett panelsamtal med flera framstående representanter från det svenska innovationsekosystemet.


Program

Temat består av en gemensam inledande keynote med efterföljande fördjupningsspår. Du väljer i anmälan vilket eller vilka spår och program du vill delta i.
 • 08.30–09.00 Frukost

  Vi bjuder på frukost!

 • 09.00–09.30 Vad riskerar Sverige som ledande innovationsland när satsningar dras ner?

  Panelsamtal Lokal: BlackBox Även digitalt

  Innovativa svenska start-ups och små- och medelstora företag är av avgörande betydelse för att forma framtidens företag. Ericson One och Sveriges inkubatorer och Science Parks (SISP), visar på vikten av ett fungerande nationellt innovationssystem för att kunna konkurrera på den globala scenen. SISP presenterar också hur andra länder som till exempel Danmark, Holland, Korea satsar stort och utvecklar sina innovationsekosystem medan Sverige backar när det gäller samordnade satsningar. Vilka konsekvenser får det för Sveriges konkurrenskraft framåt?

  En panel med ledande innovationsaktörer som Lindholmen Science Park, Stockholm Innovation and Growth (STING) och Teknikföretagen diskuterar konkreta åtgärder och strategier så att Sverige kan fortsätta vara banbrytande på den globala innovationskartan.

  Vi börjar Science Week på bästa sätt och bjuder dig som är på plats på frukost 30 minuter innan programpunkten startar.

   

  Arrangeras av: Sveriges inkubatorer och Science Parks

  Medverkande: Tord Hermansson, VD, Lindholmen Science Park Krim Talia, VD, Sting Stina Lantz, VD, SISP (Swedish Incubators & Science Parks) Anna-Karin Lindblom, Head of Ericsson ONE EMEA, Ericsson Maria Rosendahl, Näringspolitisk chef, Teknikföretagen

Teman Science Week 2024

Hosted by
Medarrangörer 2024
Teman
Schema
Hitta hit
Meny
cross