Min agenda
Se sändningen i repris på startsidan

Utmaningar inom det nordiska kraftsystemet – har vi effektbrist?

Tor 2 feb
13.10–13.40
Digitalt + På plats
Av: Telge
På svenska
Mer information
Boka!
Sverige går igenom en ansträngd vinter med mycket höga elpriser. En rad samverkande omvärldsfaktorer tillsammans med energi- och klimatomställningen har medfört att priserna har skjutit i höjden och att marginalerna för att upprätthålla balans i elsystemet har minskat. Detta medför bland annat försämrade importmöjligheter vilket bedöms öka den reella risken för effektbrist. Vilka fortsatta utmaningar och lösningar ser Svenska Kraftnät framöver?

Peter Wigert, Stf Generaldirektör för Svenska Kraftnät berättar om utmaningarna i kraftsystemet och dagens pressade energiläge. Vi får en inblick i vilka risker Svenska Kraftnät ser framöver och hur de arbetar med att informera och öka insikterna hos flera målgrupper. Han blickar även in i framtiden och ställer sig frågan hur framtidens elförsörjning kommer se ut och vågar utmana ”två hål i väggen” – Vilka lösningar ser svenska Kraftnät framåt och vad kan ett mindre nätbolag, elkunder och energibolag i Sverige bidra med?

Programmet fortsätter kl. 13.40 med efterföljande programpunkt: De lokala energibolagens utmaningar och möjligheter, samt vilken roll de nya marknadsaktörerna har där Telge Nät, Söderenergi och teknikföretaget Flower berättar om hur de ser på det ansträngda omvärldsläget och risken för elbrist. Vilka utmaningar och möjligheter ser de framöver? Programmet avslutar med en paneldebatt om energifrågan där även Telge Energi deltar.

 

 

Medverkande

Peter Wigert

Stf Generaldirektör, Svenska kraftnät

Detaljer

  • Tid: Tor 2 feb • 13.10–13.40
  • Format: Digitalt + På plats
  • Lokal: Black Box
  • Programtyp: Publiksittning
  • Arrangör: Telge
  • Språk: Svenska
Hosted by:
Medarrangörer 2023
crossmenuchevron-downarrow-downarrow-right