Min agenda
Se sändningen i repris på startsidan

Warning: Undefined array key "ref" in /www/webvol15/vd/weomnck4pcol6hm/scienceweek.se/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(122) : eval()'d code on line 2

Skellefteå: framtidens gröna energilösningar

Tor 2 feb
16.00–16.30
Digitalt + På plats
Av: Skellefteå Science City
På svenska
Mer information
Boka!
Skellefteå står mitt i en revolutionerande omställning till ett elektrifierat och hållbart samhälle.

En unik samhällsomvandling där Europas största industrietablering har accelererat norra Sveriges roll som motor i den gröna omställningen. Vi ska växa extremt snabbt- och hållbart. Vår befolkning kommer öka med 20% inom endast sju år. För att lyckas måste samhällen, industrier, transportlösningar, energiflöden och samarbeten utvecklas. Så här jobbar Skellefteå för att lyckas!

Vi introducerar er bland annat för:

  • Arctic Center of Energy (ACE) som är ett kompetenscentrum för det hållbara samhällets energiomställning skapat av Luleå tekniska universitet, Northvolt, RISE, Skellefteå Kraft och Skellefteå kommun. ACE arbetar med hela batterivärdekedjan och samhällets omställning till en hållbar och elektrifierad energiförsörjning och de kompetensbehov som krävs för att detta ska hända.

 

  • ELIS (Elektrifierad luftfart i Sverige). Genom ELIS programmet så erbjuder vi utvecklare av teknologi lösningar för farkoster, vertiports och laddinfrastruktur att komma och testa i en verklig miljö. Det här är något unikt för Skellefteå och som gjort att vi snabbt fått ett stort intresse internationellt.

Medverkande

Linda Fransson

Affärsutvecklare inom energi och mobilitet, Skellefteå Science City

Sanna Ollerano

Processledare, Arctic Centre of Energy

Ylva Billing

Affärsutvecklare, ELIS

Detaljer

  • Tid: Tor 2 feb • 16.00–16.30
  • Format: Digitalt + På plats
  • Lokal: Black Box
  • Arrangör: Skellefteå Science City
  • Språk: Svenska
Hosted by:
Medarrangörer 2023
crossmenuchevron-downarrow-downarrow-right