Min agenda
Se sändningen i repris på startsidan

Warning: Undefined array key "ref" in /www/webvol15/vd/weomnck4pcol6hm/scienceweek.se/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(122) : eval()'d code on line 2

Så säkras spårbarhet i avfall

Fre 3 feb
10.40–11.00
Digitalt + På plats
Av: Söderenergi + Telge
På svenska
Mer information
Boka!
Söderenergi och Telge Återvinning har ett ingått ett unikt avtal som innebär ökad transparens och spårbarhet för avfallet. Bland annat visar verifikatet att drygt 350 kg tungmetaller avskiljs 2022.

På återvinningscentralen slänger företag och privatpersoner all sorts träavfall i en container, det sorteras ut och material kan återigen cirkulera, bli nya produkter och göra nytta i samhället.

Det som inte kan eller ska återanvändas tar Söderenergi hand om och blir till värme i staden eller el i regionen. Det är en relativt känd process men ansvarsfull avfallshantering är något mer.

Miljö- och hälsofarliga ämnen stoppas från att cirkulera vidare i samhället. Askor och restprodukter hanteras säkert och koncentreras för materialåtervinning. Illegal avfallshantering stoppas.

Varför ett verifikat, till vilken nytta, hur ska det användas och hur vet vi att 350 kg tungmetaller tas ur kretsloppet bara från återvinningsanläggningens träavfall. Många frågor som får ett svar i dialogen mellan Jan Steinle och Vesa Hiltula.

Medverkande

Jan Steinle

Bränslechef, Söderenergi

Vesa Hiltula

Telge Återvinning, Telge Återvinning

Detaljer

  • Tid: Fre 3 feb • 10.40–11.00
  • Format: Digitalt + På plats
  • Lokal: Black Box
  • Programtyp: Publiksittning
  • Arrangör: Söderenergi + Telge
  • Språk: Svenska
Hosted by:
Medarrangörer 2023
crossmenuchevron-downarrow-downarrow-right