Min agenda
Se sändningen i repris på startsidan

Warning: Undefined array key "ref" in /www/webvol15/vd/weomnck4pcol6hm/scienceweek.se/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(122) : eval()'d code on line 2

Omskolningsprogram och kompetensutveckling i samverkan

Ons 1 feb
08.15–12.00
På plats
Av: AstraZeneca + Reskilling for Employment, R4E + Volvo Group
På svenska
Mer information
Boka!
Hur skapar vi bättre förutsättningar för framtidens kompetensförsörjning

OBS! Vid bokning av denna programpunkt var god kontakta:
jenny.engstrom@astrazeneca.com


Reskilling for Employment, R4E, arrangerar i samband med Science Week 2023 ett Open Space om hur samverkan kan bygga arbetsplatsintegrerade omskolningsprogram som ger svensk industri rätt förutsättningar att skapa konkurrenskraft och hållbar tillväxt.
Vi välkomnar aktörer från både privat och publik sektor till denna workshop om hur vi bygger arbetsplatsintegrerade omskolningsprogram som ger svensk industri rätt förutsättningar att skapa konkurrenskraft och hållbar tillväxt.

 

Omställningen till ett mer hållbart samhälle ställer krav på en snabb teknikutveckling med digitalisering och elektrifiering i fokus. Denna utveckling kan förenkla livet för miljontals människor, öka företagens produktivitet och förbättra kvaliteten på varor och tjänster. Artificiell intelligens som räddar liv i vården och minskad miljöpåverkan genom eldrivna fordon som exempelvis bussar, lastbilar, sjötransporter och anläggningsmaskiner.  Möjligheterna är stora för hur industrin med hjälp av ny teknik kan bygga ett bättre samhälle. Rätt hanterat kan teknikutvecklingen skapa ett starkt, öppet och konkurrenskraftigt Sverige.

 

Reskilling for Employment (R4E) ett europeiskt initiativ som genom samverkan siktar på att vidareutveckla 5 miljoner människor till 2030. Pilotprojektet är igång i Spanien, Portugal och Sverige. I Sverige arbetar AstraZeneca och Volvo Group med stöd från McKinsey med initiativet tillsammans med en rad aktörer från privat och offentlig sektor. R4E vill hjälpa människor att upptäcka möjligheter att skaffa nya färdigheter och ta sig an nya uppdrag och skapa förutsättningar som underlättar omskolning.   

 

Mer information: R4E event om framtidens arbetsmarknad och livslångt lärande  i samband med Digital Idag 14/10 2022

Medverkande

Jenny Engström

Projektledare, Reskilling for Employment, R4E, AstraZeneca

Maria Lillström-Stenroos

Projektledare, Reskilling for Employment, R4E, AstraZeneca

Fredrik Elieson

Projektledare, Reskilling for Employment, R4E, Volvo Group

Raoul Joshi

Ass.Partner , Mckinsey & Company

Detaljer

  • Tid: Ons 1 feb • 08.15–12.00
  • Format: På plats
  • Lokal: Prototypverkstan
  • Programtyp: Workshop
  • Arrangör: AstraZeneca + Reskilling for Employment, R4E + Volvo Group
  • Språk: Svenska

OBS! Vid bokning av denna programpunkt var god kontakta:
jenny.engstrom@astrazeneca.com


Hosted by:
Medarrangörer 2023
crossmenuchevron-downarrow-downarrow-right