Min agenda
Se sändningen i repris på startsidan

Warning: Undefined array key "ref" in /www/webvol15/vd/weomnck4pcol6hm/scienceweek.se/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(122) : eval()'d code on line 2

De lokala energibolagens utmaningar och möjligheter, samt vilken roll de nya marknadsaktörerna har

Tor 2 feb
13.40–14.25
Digitalt + På plats
Av: Telge
På svenska
Mer information
Boka!
Södertälje är en tillväxtregion och behovet av el ökar som ett led av elektrifieringen av samhälle och industri. Hur ser Södertäljes energibolag på det ansträngda omvärldsläget och risken för elbrist och strömavbrott?

Söderenergi och Telge Nät lyfter upp viktiga lokala aspekter i hur produktion, distribution och användare kan bidra för att minska risken för elbrist. De berättar även om hur satsningar på den lokala elproduktionen, nya investeringar i infrastruktur och smarta tekniska lösningar ska bidra till konkurrenskraftig och leveranssäker energi med minimal miljö- och klimatpåverkan.

Teknikföretaget Flower, (tidigare Krafthem) berättar om hur de bidrar till att påskynda energiomställningen mot förnybar el som den primära energibäraren och hur artificiell intelligens och nytänkande behövs i branschen för att hitta nya lösningar för ett hållbart samhälle.

Programmet avslutas med en debatt om energifrågan med Svenska kraftnät, Söderenergi, Telge Nät, Flower och Telge energi.

Missa inte den inledande programpunkten med svenska kraftnät kl. 13.00: Utmaningar inom det nordiska kraftsystemet - har vi effektbrist där Peter Wigert, Stf Generaldirektör för Svenska kraftnät berättar om vilka risker de ser framöver samt blickar in i framtidens elförsörjning.

Medverkande

Karin Medin

Vd, Söderenergi

Anna Josefsson

Vd, Telge Nät

John Diklev

Vd, Flower

Niklas Holberg

Vd, Telge Energi

Peter Wigert

Stf Generaldirektör, Svenska kraftnät

Detaljer

  • Tid: Tor 2 feb • 13.40–14.25
  • Format: Digitalt + På plats
  • Lokal: Black Box
  • Programtyp: Publiksittning
  • Arrangör: Telge
  • Språk: Svenska
Hosted by:
Medarrangörer 2023
crossmenuchevron-downarrow-downarrow-right